Sådan bruges biennaler & stauder i landskabspleje dit Garden

Biennaler:
Biennaler er generelt meget smukke planter, med mest attraktive blomster. De er noget mere ulejlighed for gartneren, da de holde voksende i løbet af deres første år og ikke blomstre indtil andet. Deres store fordel er, at deres seeding fase producerer nye planter, som vil blomstre igen to år senere, hvilket gør det unødvendigt at yderligere plantefrø og tømrer amager.
Biennalerne er normalt plantet i forsommeren og transplanteres til god jord, når de er store nok til at håndtere. Det er en god idé at pot dem på dette tidspunkt, især i områder hvor planter ikke kan stå udendørs hele vinteren. I nogle tilfælde, kan de transplanteres til en coldframe, og derefter placeres i blomsterbedet det følgende forår. Omhyggelig jordbearbejdning krav til biennalerne såvel som enårige.
Efter plantning, hvis du ønsker en løbende nye vækst af planter, er det bedst ikke at luge og dyrke også flittigt. Hvis en virkelig kræsen toårige patch er plantet, vil det være nødvendigt at erstatte planterne med nye hvert år.
Stauder:
Stauder er grundlæggende blomster af enhver have. Hvert år de dør og forny sig for den næste vækstsæson.
De er langtidsholdbare og sidste i mange sæsoner. Stauder er også, historisk, blandt vores ældste planter. De har været dyrket i århundreder og ofte som følge af avl og krydsning, har ingen lighed til deres vilde forfædre. I nogle af stauder, blomstrer er blevet så specialiserede gennem århundreder af dyrkning, at de ikke længere vokser ‘ frø.
Andre stauder udvikles løbende af amatør botanikere og gartnere. Som et resultat af denne dyrkning og indavl er stauder som regel ikke tømrer på tilbud så hårdfør som andre sorter. En anden ulempe er visse stauder tendens til at dø efter blomstring, hvilket efterlader huller i haven.
Der er en række måder til at løse problemerne med kort-blomstring perioder og de deraf følgende grimme rum. En måde er at intersperse stauder med etårige planter og andre løg og blomstrende planter, hvis bloom opstår enten senere eller tidligere end stauder. Nogle stauder er lette at omplante: krysantemum, for eksempel, kan blive flyttet fra ét sted til et andet med ingen mærkbar effekt på deres vigor.
Dette er en anden måde at holde farven og blomstre i hele vækstsæsonen. En have med stauder, enten alene eller blandet med etårige planter og andre blomsterløg, skal placeres langs en sti, eller som kant, med en baggrund af træer, buske, en væg eller hegn.
Baggrunden viser den strålende kolorit bedst muligt. Nogle sorter kan trives i skyggen, som anemone, liljekonval, day liljer, sweet ært, primrose, Almindelig Stokrose, Engklokke og pæoner, men disse blomster skal vælges omhyggeligt og står over for så at nogle solen når dem hver dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.